Zoeken
  • Reiki Amsterdam

Wat is het zesde zintuig?


Veel oude zielen zijn hoogsensitief (HSP). Dat betekent dat je gevoelig bent voor energieën. Het ontwikkelen van je zesde zintuig zal je waarschijnlijk goed afgaan. Ook wanneer je jezelf als niet HSP ziet dan kun je net zo goed paranormale 'gaven' bezitten. Er worden zes hoofdvormen van het zesde zintuig onderscheiden: heldervoelend, helderwetend, helderziend, helderhorend, helderruikend en helderproevend.

Een hoogsensitief persoon (HSP) is eigenlijk altijd een vorm van heldervoelendheid. Ik maak weinig hoogsensitieve mensen mee die niet heldervoelend zijn. Wanneer je hooggevoelig bent heb je grote kans dat je ook andere paranormale gaven bezit. Ik moet hierbij wel zeggen dat ik er in geloof dat wij allemaal bij onze geboorte deze ‘gaven’ bezitten. Alleen bij het opgroeien raken wij deze kwijt doordat we leren om op ons ratio af te gaan en in ons ego stappen. Je vermogen tot deze paranormale gaven (intuïtie) gaat niet helemaal weg maar ligt als het ware te ‘slapen’. Dit kan dus opnieuw wakker worden…. wanneer je dit aandacht geeft en mee aan de slag gaat.

Als hoogsensitief persoon kan het moeilijk zijn om deze gaven slapend te houden. Vroeg of laat zal het de kop op steken en kun je het niet meer ontkennen of wegdrukken. Het gaat zelfs de overhand nemen. Vluchten, in bijvoorbeeld alcohol of drugs of destructieve relatiepatronen heeft geen zin. Het beste is er niet tegen te vechten, wat je waarschijnlijk heel lang zal doen. Het aanvaarden en zelfs omarmen is wat je uiteindelijk zal moeten doen. Dan kun je vervolgens ook pas leren hoe er mee om te gaan en kom je in je eigen kracht.

Wat is heldervoelend? Heldervoelendheid is het aanvoelen van subtiele energieën. Veel mensen zijn heldervoelend maar beseffen het niet. Een heldervoelende is zich bewust van psychische, lichamelijke en of emotionele gewaarwordingen die niet van zichzelf zijn. Een uitdaging hierin is om onderscheid te kunnen maken tussen wat van jou is en wat van een ander. Dit is jarenlang mijn eigen uitdaging geweest. Soms voelde ik fysieke pijnen of emoties bij anderen en dacht dat het van mijzelf was. Pas wanneer ze uit mijn energieveld verdwenen dan had ik door dat het niet van mij was. Veel hsp’s nemen gevoelens en emoties ‘over’ (wanneer ze niet oppassen). Een kleine tip om hier onderscheid in te kunnen leren maken is in je hoofd te zeggen dat je het gevoeld hebt en dat wat niet van jou is weer weg mag gaan. Wanneer het dan weg gaat weet je dat het niet van jou was maar van de ander. Op een gegeven moment leer je duidelijk aan te voelen wat van een ander is en wat van jou.

Je kan heldervoelend zijn voor de fysieke klachten die iemand heeft. Maar je kan ook heldervoelend zijn ten opzichte van de energie van mensen. Je bent in staat om bepaalde karaktereigenschappen van mensen aan te voelen. Je kan stemmingen aanvoelen van mensen. Ook is het mogelijk dat je middels je heldervoelendheid kunt voelen wat voor bedoelingen iemand heeft. Dit kan heel verwarrend zijn. Iemand die van de buitenkant nog zo aardig en zuiver kan lijken, kan bij jou van binnen heel iets anders laten voelen. Vaak ervaren heldervoelende mensen fysieke verschijnselen ten opzichte van energieën. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je bij iemand die manipulatief en niet eerlijk is misselijk voelt worden. Dit is altijd voor mij een teken dat iemand niet zuiver bezig is. Je wordt letterlijk ziek van een persoon. Ditzelfde geldt voor positieve energieën, die kunnen positieve sensaties geven (bijvoorbeeld innerlijke kracht voelen).

Via je heldervoelendheid kun je je dus afstemmen op de energie van mensen. Van iemand die je behandeld maar ook op de energieën die rond deze persoon liggen. Afhankelijk van hoe leeg je je hoofd kan maken hoe meer informatie je op zal pikken. De energieën kunnen zich aandienen in woorden, beelden, symbolen of fysieke sensaties. Wanneer je je heldervoelendheid verder wilt ontwikkelen is het essentieel dat je leert naar je eigen ziel te gaan. Want alleen vanaf daar kun je je ‘leegmaken’ en van ziel-tot-ziel contact maken. (voorbij aan het ego van iemand!). Je stemt je namelijk vanaf jouw eigen ziel af op de ziel van de persoon. Wanneer je niet naar je eigen ziel kan gaan, dan zal het moeizaam gaan.

Omdat je contact maakt met iemand zijn ziel kan dit betekenen dat je soms dingen op kan pikken die niet overeenkomen met wat iemand zegt, hoe iemand zich presenteert of wat deze uitstraalt. Twijfel niet. En wanneer iemand ver van zijn eigen hart af staat herkent diegene dit niet direct altijd. Maar heb vertrouwen. Iemand zijn ziel spreekt altijd de waarheid. Het is de ego van de ander die je in verwarring brengt. Vertrouw op wat je voelt.

Helder voelen:- energieën van entiteiten aanvoelen en de emoties die zij meedragen - energieën van mensen op aarde aanvoelen (emoties, karakter, bedoelingen, intenties, zuiverheid)- voelen van een verwante ziel - voelen van energieën met de hand- voelen dat iemand doodgaat- voelen van verschil in frequentie van lichtwezens en levende mensen- voelen dat iemand ziek is - aanvoelen van sferen en energieen in ruimtes - voelen van energetische verbintenissen tussen mensen.

Wat is helderwetendheid? Helderweten is zoals het woord al zegt, iets weten zonder dat daar een gegronde reden voor is. Je weet het gewoon. Het gaat dus verder dan een buikgevoel (intuïtie). Het komt echt als een weten. Het (helder)weten lijkt nergens vandaan te komen, het komt niet uit het gevoel, intuïtie en je hoort geen stem, maar het komt uit "niets", tenminste , zo lijkt het. Ik ervaar het ook wel eens alsof er in minder dan één seconde een sms met een bericht in mijn hoofd wordt geplant.

Een helderwetend persoon krijgt zijn informatie niet uit zichzelf, maar uit een kosmische bron van informatie. Wat een helderwetend persoon binnenkrijgt zijn geen woorden of beelden, maar is een universele energie die de persoon in kwestie vertaalt naar zijn wereld in zijn taal of beelden. Het omzetten gebeurt zonder het denken van de persoon en gebeurt automatisch, tenzij er de woorden niet voor gevonden kunnen worden of dat het niet voor te stellen is. Wanneer er woorden voor zijn te vinden (met de juiste nuances) of in beelden te vertalen krijgt de persoon dit door voordat er over nagedacht wordt. Vaak al tijdens de vraagstelling komt er wat binnen. Hierdoor herken je dat het niet jouw eigen gedachten zijn maar dat het komt vanuit een hogere bron. Het komt ‘vliegensvlug’.Ook wanneer iemand je bijvoorbeeld een verhaal verteld en je krijgt tijdens dit verhaal al dingen door zonder dat deze is uitgesproken, dan weet je dat het niet jouw gedachten zijn.

HelderziendheidHelderziendheid betekent dat je via beelden (beelden in je ‘hoofd’/derde oog) informatie door krijgt. Je kan gebeurtenissen zien vanuit verleden, heden, toekomst. De beelden die een helderziende ziet bij het schouwen in de toekomst hoeven niet werkelijk te gebeuren. Dit is omdat de toekomst nog niet vast staat en ieder mens zijn vrije wil heeft op aarde. De levensweg is een weg vol met keuzes, je kiest je hele leven.

Een paar mogelijkheden voor helder zien:

  • Zien van entiteiten / geestverschijningen

  • Zien van lichtbollen, lichtflitsen,lichtpuntjes

  • Lichtwezens zien

  • Aura’s zien

  • Via het derde oog gebeurtenissen zien (Verleden/heden/toekomst) of symbolen

  • Via psychometrie (voorwerpen van anderen) beelden door krijgen

Wat is helderhorendheid? Als helderhorende kun je een geluid opvangen dat buiten het normale geluidsspectrum valt. Het lijkt soms wel alsof het wordt ingefluisterd. Vaak denken mensen dat het geluid in de oren is (net zoals je nu hoort). Maar dat hoeft niet. Bij mij is dit iniedergeval vaak niet het geval. Ik hoor zelf heel af en toe entiteiten buiten mijzelf en dus met mijn oren, maar meestal in mijn ‘hoofd’, je hoort het in ‘jezelf’. Zo hoor ik in mijn hoofd stemmen, muziek, maar bijvoorbeeld ook andere geluiden als een hond die blaft. Wanneer je je oren heel hard dicht zou drukken en oordoppen in zou doen, dan zal je het geluid niet minder hard horen, omdat het in je hoofd gebeurd. Dit bedoel ik met geluiden in je hoofd. Op het begin kan dit heel verwarrend zijn en kan je nog wel eens denken dat je gek aan het worden bent. Het zal zo maar jaren kunnen duren voordat je durft te zeggen wat er tegen je gezegd wordt. Het kan ook zijn dat je geluiden wel opvangt met je oren. Dan zal je het meer ‘buiten’ jezelf horen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand jouw naam roept of dat je een hele harde zucht hoort. Vaak voelt dit angstiger dan dat je iets in je hoofd hoort (tenminste voor mij). Mijn persoonlijke ervaring is dat ze dit doen wanneer ze heel graag je aandacht willen en je niet eerder hebt willen luisteren. Wanneer ze niet in je hoofd kunnen doordringen omdat je bv veel in je hoofd bezig bent of aan het piekeren bent, dan is mijn ervaring dat ze je van buitenaf proberen te benaderen. Niet om je hele boodschappen door te geven, maar puur om je aandacht te vragen.

Wat is helderruikend? Wat een helderruikend persoon ruikt zijn niet de normale geuren die algemeen aanwezig zijn, maar energieën die in duidelijke geur worden omgezet. De persoon ruikt iets wat een ander niet kan ruiken. Twijfel je over of je een entiteit/energie hebt geroken? Dan was dit geen entiteit! De geur zal voor jou ZO opvallend zijn dat je niet zal twijfelen. Het zijn hele opvallende en sterke geuren, geuren waar je niet om heen kan en op hele vreemde plekken en momenten ontstaan. Vaak is het ook op een hele specifieke plek, stap je een paar stappen op zij dan ruik je het al niet meer en vaak op vreemde momenten. Bijvoorbeeld, je loopt buiten in de winter en je ruikt ineens op één specifieke plek een hele sterke zoete geur, alsof er een bom van zoete spekjes ontploft is. Dit kan een entiteit zijn die zich op deze manier aan jou laat ‘zien’, maar dan ruiken. Heb je de gave van helderruikendheid dan zullen ze, mits het hen lukt en ze het nodig achten, deze manier gebruiken om tot jou te komen.

Wat is helderproevendheid? Deze eigenschap is zeldzaam. Naar mijn idee zal het op helder ruiken lijken, maar ik zelf heb dit nog nooit ervaren. Ik kan dan ook niet schrijven vanuit mijn eigen ervaring. Ik kan mij wel voorstellen dat de smaak niet werkelijk aanwezig is, maar de energie van het tekort in de uitstraling wordt dan omgezet op de tong in een smaak die voor de mens te begrijpen valt.