Zoeken
  • Reiki Amsterdam

Waarom oude zielen moeite hebben met het krijgen van een relatie?

Bijgewerkt op: 4 jun. 2019

Het zijn van een oude ziel heeft zijn voordelen, maar in de liefde kun je het als oude ziel juist nog wel eens zwaar hebben. Dit is niet wetenschappelijk onderbouwd, maar veel (heel veel) oude zielen zullen zich hier zeker in herkennen. Het is niet zo dat je als oude ziel geen liefdes-contacten aan zal gaan maar vaak beland je in leuke contacten met iemand die je uiteindelijk niet ziet als jouw uiteindelijke levenspartner. Het moment om dit leuke contact om te zetten naar een 'echte' relatie ga je vaak uit de weg en kan je niet meer weglopen voor je onderbuikgevoel. Je mist toch net iets.Wie weet kan onderstaande je helpen om je krachtig te voelen in wie je diep van binnen bent en vooral daarvoor te gaan staan. Het universum zal dat vervolgens beantwoorden met de liefde die voor jou bestemd is. En zo met jouw eigen inzichten, omarming van jouw oude ziel en hulp van het universum, ontmoet je misschien zo wel je zielsverwant die je jouw levenspartner wilt maken?


Oude zielen hebben een sterke identiteit.

Zij weten wie ze zijn. Zij hebben duidelijk welke mensen wel en niet geschikt voor hun zijn als partner. Hun innerlijk kompas is zo sterk ontwikkeld wat als nadeel heeft dat het de ‘visvijver’ van echte potentiële partners erg kan verkleinen.

Diep voelen

Hun sterke intuïtie en gevoeligheid kan lastig zijn in relaties wanneer er geen stevige fundering in de relatie is. Ze willen het leven diep voelen en ervaren. Hierdoor ligt teveel nadenken voor oude zielen op de loer. Daarnaast kan het ontzettend mooi zijn wanneer je je partner goed kan aanvoelen, zonder dat hij of zij jou iets hoeft te vertellen, weet je al hoe deze zich voelt. Dit kan voor de ander soms beangstigend zijn. Je hebt vast wel eens gehoord van iemand dat je een ander het gevoel kan geven dat wanneer je een ander diep in de ogen kijkt , je hun ziel kan 'lezen'. Dit kan vooral voor jongere zielen angstig zijn.

Groter doel in het leven op de eerste plaats

Vaak hebben oude zielen een groter doel op aarde. Zonder dat ze het weten vergt dit veel tijd, aandacht en persoonlijke groei. Wanneer ze de liefde te snel tegenkomen kan dit ze tegenhouden van andere dingen die ze in dit leven nog moeten doen. Vaak is het bij oude zielen dan ook zo dat zij voordat zij hun grote liefde op hun pad krijgen, al een behoorlijk weg hebben afgelegd. Ook omdat wanneer oude zielen in een relatie stappen het belangrijk is dat ze beide een bepaald niveau van spirituele ontwikkeling hebben bereikt. En wanneer deze oude ziel een relatie aangaat met een zielsverwant dan pakken ze dit grotere doel vaak samen op.

Geen genoegen nemen met iemand minder dan hun soulmate (of zelfs tweelingziel)

Waar anderen op een gevoel van verliefdheid en aantrekkingskracht een relatie in stappen, zal een oude ziel dit niet snel doen. Zij verwachten geen gewone verliefdheid maar een diepe zielsconnectie. En soms zelfs hun tweelingziel. Ze hebben het er voor over om hier langer op te wachten. Vaak zijn oude zielen interessant voor anderen. En omdat ze zoveel voelen ontstaat een gevoel van aantrekkingkracht en verliefdheid snel. Maar iemand tegenkomen die ze echt de diepere zielsconnectie kan geven, die zijn schaars. De visvijer wordt op deze manier wat klein voor oude zielen.

Trekken mensen aan die hulp nodig hebben

Ze zijn natuurlijke helers en trekken regelmatig mensen aan die hulp nodig hebben En deze aantrekkingskracht is wederzijds. Een oude ziel kan iemand die hulp nodig heeft helpen en wil anderen ook graag helpen. Dit is ook goed, maar realiseer je vooral ook op tijd dat je een gelijkwaardige partner zoekt en geen hulpproject. Let hierbij op energie zuigers. Ze geven je geen energie terug maar trekken je juist leeg. Dit kan heel geleidelijk gaan en kan goed verborgen blijven.

Daten is vermoeiend – houden niet van ‘spelletjes’

Daten is vermoeiend voor een oude ziel en heeft niks met het ‘spelletje’ wat hier vaak bij komt kijken. Denk aan leuk proberen te doen, wanneer je je eigenlijk niet zo voelt, en de regels van wat is wel en niet toegestaan in het date-spel. Ze vinden het stressvol en gaan liever op hun intuïtie af dan dat ze een ‘spel’ moeten spelen.

Ze hebben hoge standaarden

Zoals zij hoge verwachtingen van zichzelf hebben, hebben zij dit ook van hun partner. Vooral wanneer het gaat om vertrouwen en transparantie. Vaak is het voor een oude ziel ook heel belangrijk dat iemand aan zichzelf wil blijven werken. Heb je een relatie met een oude ziel dan stimuleren jullie hierin elkaar.

Ze hebben bagage Er is een reden dat mensen met oude zielen terugkeren naar aarde. Ze moesten leren om opnieuw om te gaan met bepaalde dingen. Dit betekent dat zij op aarde vaak voor uitdagingen zullen komen te staan. En realiseer je dat sommige dingen zich tijdens een liefdesrelatie kunnen manifesteren. Het is dan ook heel belangrijk dat jouw partner jouw innerlijke reis begrijpt.

Angst voelt net zo hevig als liefde

Hoe fijn het voelt om van iemand te houden, hoe intens dit kan zijn voor een oude ziel, zo intens voelt ook de angst om iemand te verliezen. Dit is vaak de reden waarom oude zielen onbewust juist datgene blokkeren wat goed voor ze is en blijven 'hangen' bij iemand die niet dicht bij hun ware gevoel komt. Denk aan 'vriendschap plus' relaties bijvoorbeeld. Dit is veiliger. En vaak gebeurt dit geheel onbewust en pas later zie je in dat de liefde niet diep genoeg ging. En vooral dit benoemen als een vorm van angst en dus uiteindelijk zelfs zien dat dit gebeurd, duurt vaak even (soms jaren) voordat een oude ziel dit doorheeft.


reiki amsterdam