Zoeken
  • Reiki Amsterdam

Verhoog jouw trillingsfrequentie om tot een hoger bewustzijn te komen


Lang geleden was Einstein één van de eerste wetenschappers die met zijn formule E=MC2 aantoonde dat energie en materie één en dezelfde zijn. Massa is niets anders dan een vorm van energie. Materie is eenvoudig weg vertraagde of gekristalliseerde energie. Zo zijn ook onze lichamen zijn energie. Er is steeds meer wetenschappelijk onderzoek hierover te vinden. Daar ben ik heel blij mee! Met deze quote van Einstein ben ik het namelijk helemaal eens…:

“Ik vind nog altijd dat een kosmisch religieus gevoel de sterkste drijfveer tot wetenschappelijk onderzoek is” – Albert Einstein.
Accepterend dat alles energie is kunnen we ook stellen dat alles een bepaalde frequentie heeft. Als je dit begrijpt, kun je je ook voorstellen dat er verschillende frequenties zijn.

Waarom zou je je trillingsfrequentie willen verhogen? Door je trillingsfrequentie te verhogen kom je zo tot een hoger bewustzijn. Eigenlijk zou ik zelf stellen dat door je trillingsfrequentie te verhogen je ontwaakt: je wordt wakker. Je bevrijdt jezelf van het ego (denkpatronen) en komt steeds meer bij het ‘zijn’.


Door je trilling te verhogen en je hiermee op een andere frequentie te begeven verhoog je dus je bewustzijn. Met een hoger bewustzijn zal je een mooier en gelukkiger leven creëren. Je ervaart meer liefde, voelt de stroming van het universum en gaat het gevoel van overvloed ervaren. Je hebt vast wel eens gehoord van de ‘The law of attraction’. Esther Hicks spreekt bijvoorbeeld over ‘getting into the vortex’. Waarbij ‘the vortex’ de plek in jezelf is waar je deze overvloed ervaart en je direct in contact staat met de flow van het universum. Hier zijn ontzettend veel boeken over te vinden. Waar zij allen op doelen is het verhogen van je trillingsfrequentie waardoor je in dat hogere bewustzijn komt. Ik zelf noem het dus ook wel ‘wakker worden’, want je hebt het al in je. Een hoger bewustzijn betekent niet dat je geen tegenslag meer zal ervaren in je leven. Het negatieve effect van deze tegenslag zal alleen minder groot zijn omdat je hier vanuit je hogere bewustzijn met de tegenslag om zal gaan. Ook wanneer je contact met de spirituele wereld maakt is een hogere trilling belangrijk. Dit omdat zij op een hoge trilling zitten en door onze eigen trilling te verhogen kunnen we ze ‘in het midden’ ontmoeten.

Een paar tips over hoe je jouw eigen trillingsfrequentie kan verhogen:

*Omring je met mensen die op een hogere frequentie vibreren.

Vaak heb je het niet door en soms pas na lange tijd (een paar jaar) dat jouw omgang met bepaalde mensen bijvoorbeeld niet het beste in je naar boven hebben gehaald. Dat je soms juist hierdoor beslissingen hebt genomen waar je achteraf niet blij mee bent. Dat er karaktereigenschappen naar boven zijn gekomen waar je niet blij mee bent, je bent niet de persoon die je zou willen zijn. Dit doen mensen op een lagere frequentie niet met opzet maar dit gebeurd onbewust daar de omgang met elkaar, je houdt elkaars trilling laag. Oordeel mensen op een lagere frequentie niet maar stuur ze liefde en licht en wees je iniedergeval bewust van de invloed op jouw eigen trilling.


*Mediteer

Door te mediteren breng je gedachten tot rust en kom je uiteindelijk in het ‘zijn’ terecht. Door dit ‘zijn’ te voelen en te ervaren verhoog je je trilling. Dit gebeurd al direct tijdens een meditatie. Kun je nagaan als je een jaar lang iedere dag mediteert…. Geloof mij, dit zal je leven ten positieve veranderen!


*Vul je hoofd met de kennis die er bestaat over dit onderwerp

Lees boeken als bijvoorbeeld ‘Moment by Moment, van Jerry Braza’ of ‘Leven in het nu van Eckhart Tolle’. Ook de boeken van Esther Hicks zijn een aanrader. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn oneindig veel boeken over dit onderwerp te vinden. De belangrijkste tip hierbij is nog wel jou te laten weten dat dit geen boeken zijn die je één keer leest. Neem de tijd om deze keer op keer te lezen, maak aantekeningen, onderstreep, markeer stukken die er voor jou uitspringen. Op deze manier vul je je hoofd dusdanig en net zolang met kennis totdat je het echt gaat voelen…. Mediteer desnoods op een paar zinnen die jou enorm aanspraken en kijk wat dit met je doet. Uiteindelijk zal alle informatie vanuit je hoofd doorwerken naar heel je lichaam, zal je het ervaren en voelen. En dat laatste, dat is het belangrijkste. Voor mijzelf heeft het op deze manier heel goed gewerkt (eerst met je ratio kennis vergaren) om zo bepaalde zaken echt te laten landen.


*Chakra’s openen, in balans brengen en in balans houden

Je chakra’s zijn belangrijk om diep in jezelf te komen. Wanneer er blokkades zijn dan blokkeert er letterlijk iets in je (energetisch) lichaam waardoor je niet dicht in jezelf zal kunnen komen en niet in balans voelt/bent. Door middel van reiki, healing, meditatie etc, kun je deze blokkades verhelpen. Ook wanneer je geen blokkades hebt blijft het aandacht geven aan je chakra’s heel belangrijk. Door een reiki of andere vorm van healing te krijgen, ontvang je daarnaast levensenergie wat doorwerkt naar je energetisch lichaam. Dit zal ook jouw trilling verhogen. Vooral wanneer je dit regelmatig doet.


*Let op wat je in je lichaam stopt, denk aan gezonde voeding en vermijden van alcohol en drugs en beweeg voldoende.


*Leef in het nu.

Zoveel mensen zijn altijd maar bezig met wat komen gaat… maar het enige wat je hebt is het NU. Probeer uit wat voor jou werkt om zoveel mogelijk in het huidige moment te leven. Is dat mediteren, is dat naar bepaalde muziek luisteren, mindfullness, naar de lucht staren? Ga op onderzoek zou ik zeggen en oefen, oefen en oefen.


*Spreek de waarheid

Dit klinkt misschien raar. Maar voor mij heeft dit de afgelopen jaren heel veel gedaan. Wees eerlijk over je gevoelens en behoeften.

En nog een paar ter afsluiting… maar niet minder belangrijk: Oordeel niet over anderen, denk positief en wees in de natuur.