Over mijn werkwijze

energie healing foto website.jpeg

Na een behandeling

Na de reiki behandeling blijft er levensenergie door jouw energetisch lichaam stromen. Dit kan tot enkele uren en soms enkele dagen daarna nog sterk voelbaar zijn, blijf goed water drinken en jezelf gronden. Je kunt jezelf gronden door bijvoorbeeld je bewustzijn naar je voeten te brengen. Ga rustig zitten of staan en kijk eens naar je voeten, hoe ze op de grond staan, gebruik hierbij al je zintuigen. Je kunt ook je bewustzijn richten naar je ademhaling, gebruik ook hierbij al je zintuigen. 

Je zult merken dat je je direct na de behandeling lekkerder in je vel voelt. Ik omschrijf het vaak ook wel als je 'lichter' voelen. Weet dat dit jouw eigen energie is. De reiki brengt jouw energetisch lichaam weer in balans en jou terug naar je oorspronkelijke staat van zijn. Die plek waar alles goed is, ongeacht emoties of ervaringen.

 

Je staat na de behandeling beter in contact met jouw kern en intuïtie. Ik raad je dan ook aan om na de behandeling een moment, of meerdere, te nemen voor jezelf. Dit kan bijvoorbeeld een meditatie zijn of een wandeling buiten.

 

Een andere waardevolle methode is jezelf open te stellen en te ervaren voor wat er leeft binnen in jou. Neem plaats op de grond (zittend of liggend). Adem een paar keer rustig in en uit via je buik. Druk je gedachtes niet weg maar probeer ze vanuit de rol van observator te observeren. Keer vervolgens met je bewustzijn naar binnen, naar jouw gevoelswereld. Ervaar, kijk, voel, zonder oordeel wat er boven komt drijven. Je hoeft er niks mee te doen. Je bent er bij aanwezig met liefdevolle aandacht en een speelse nieuwsgierigheid. Sluit af door jezelf te gronden en breng je aandacht naar de aarde. Voel hoe jouw lichaam verbonden is met de grond onder je (fysieke sensaties).

 

Zit je met bepaalde vragen of dilemma’s? Dan is de avond (of volgende dag) na jouw behandeling ook een mooi moment om deze vragen vanuit je gevoelswereld (nog eens) te benaderen. Dit geldt ook wanneer deze vragen in onze sessie al zijn behandeld. Het kan zijn dat je een bevestiging ontvangt of een waardevolle aanvulling. Intuïtieve ingevingen zijn vaak subtiel, ze schreeuwen niet, in tegen stelling tot onze gedachten die afkomstig zijn uit het hoofd. De reiki die door jouw lichaam stroomt helpt jou om gemakkelijker te ontspannen en in verbinding met jouw lichaam te komen. Hierdoor kun je deze subtiele intuïtieve ingevingen makkelijker oppikken. Schrijf vervolgens je inzichten op.

De praktijk in mijn woning in Voorthuizen ligt naast een bos. De sessie is dan ook heel goed te combineren met een bos wandeling.